Menu
Cckhk
  • Cestování
  • Domov
  • Internet
  • Kultura
  • Muži
  • Peníze
  • Služby
  • Výrobky
  • Vzdělání
  • Zvířata
Cckhk

Jaký význam ve stravě má mořská řasa Kelp v tabletách

Posted on 17. 11. 20203. 5. 2023


Kelp je odrůda mořských řas, kterou znají mnozí příznivci zdravého životního stylu i pod názvem Kombu. (Nepleťte si Kombu s houbou Kombuchou). Kelp se vyskytuje v přirozeném prostředí chladných částí světových oceánů a moří, které není zasaženo průmyslovým odpadem, jinými slovy, tam, kde se vylije ropa z tankeru, anebo se při pobřeží vypouští toxické látky do moře, případně jde o radioaktivní zamoření, tam se těmto řasám nedaří.

kelpa pod hladinou

Nejvíce řasy Kelp naleznete při pobřeží Japonska, Velké Británie, Kanady, ale i na jižní polokouli, např. u Nového Zélandu. Sklízí se zpravidla ručně a suší, případně následně rozemílá na prášek, nebo se prášek lisuje do tablet. Šetrné zpracování výchozí suroviny nemá zásadní vliv na jakost a ztrátu živin, můžete využít jak sušených dlouhých plátů (listů), anebo přidávat rozemletý sušený prášek do pokrmů, a dokonce jej lze http://www.wikiskripta.eu/index.php/Japonsk%25C3%25A1_encefalitida podávat i domácím zvířatům.

Kelp tablety Naklíčeno se osvědčily jako podpůrný prostředek pro zdravý chrup psů a koček, zlepšuje kvalitu jejich srsti i pokožky, celkovou životní vitalitu a energii. To samé se samozřejmě týká i lidí, kromě toho reguluje krevní tlak, podporuje správnou funkci imunitního systému, lépe vyživuje organismus při ztrátě cenných minerálů a stopových prků, zvláště pak organicky vázaného jódu, železa, zinku, fosforu, vápníku a hořčíku.

řasy na pobřeží

Dvě důležité kyseliny v řase Kelp (Kombu)

Kyselina alginová – obrovský význam ve stravě má vláknina, velmi často pomíjená u strávníků, kteří stále holdují výrobkům z bílé mouky. Strava z necelozrnné mouky vyvolává řadu civilizačních potíží, počínaje obezitou a psychickými problémy a konče rakovinou tlustého střeva. Kyselina alginová je nestravitelnou vlákninou, která na sebe váže toxiny a pomáhá je z těla odstranit.

Kyselina glutaminová – zlepšuje stravitelnost (využitelnost) luštěnin a celozrnných obilovin, proto se doporučuje přidávat Kombu při tepelném zpracování čočky, cizrny, fazolí, nebo celých obilných zrn do tlakového hrnce. Namáčením luštěnin a obilovin před vařením a přídavkem mořské řasy při vaření se eliminují i antinutriční látky (lektiny, kyselina fytová) a luštěniny pak nenadýmají.

4.7/5 - (3 votes)

Nejnovější příspěvky

  • Skládaní z papíru – báječná zábava pro děti
  • Aby to bylo perfektní
  • Znáte houbu Reishi? Prodlouží vám život
  • Motivace k podnikání? Zkuste tyto 4 filmy
  • Pestrost a trendy nehtového designu
©2025 Cckhk | Powered by SuperbThemes & WordPress
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím